O nama      Kontakt

Istinita ujedinjena komunikacija (UC)
Unified Communications sustav (sustav ujedinjene komunikacije) ili skraćeno "UC" je infrastruktura i alat za suradnju koji povezuje ljude i informacije preko raznih tipova tehnologija

Primarna funkcija UC sustava koje nudimo je telefonija na IP tehnologiji (VoIP), ali UC sustav je mnogo više od VoIP telefonske centrale. UC objedinjuje telefoniju, fax, e-mail, glasovnu poštu, prisutnost (Presence), video komunikaciju i tekstualno komuniciranje (IM) u jedinstveni sustav koji je jednako dostupan na prostorijama tvrtke kao i izvan tvrtke u pokretu. Sa UC sustavom telefonija dobiva novu dimenziju i postaje samo karika u lancu. Integracija sa Outlookom i Exchange-om omogućuje pristup raznim adresarima i pozivanje pomoću miša. Pomoću funkcije prisutnosti (presence) korisnik zna, prije nego li uopće digne slušalicu telefona, da li je osoba s druge strane dostupna i da li može i želi primiti poziv. Eskalacija komunikacije u drugi tip je uvijek dostupna na jedan pritisak tipke, recimo dopisivanje može jednim klikom prerasti u telefonski poziv koji pak jednim klikom može prerasti u telefonsku ili web konferenciju ili čak video poziv.

UC sustav podrazumijeva mobilnost te omogućuje razne načine integracije pametnih telefona u UC/VoIP sustav (iPhone, Android, BlackBerry...)
Superiorna glasovna kvaliteta
Sva naša rješenja i uređaji su potpuno HD kompatibilni. HD VoIP je tehnologija koja ima duplo veće uzorkovanje (16Khz) i duplo veći frekvencijski raspon (50Hz-7khz) od analognih i ISDN telefonskih razgovora te omogućuje daleko čistiji i prirodniji prijenos glasa preko žice.
Callidus GRUPA je jedini graditelj VoIP sustava u Hrvatskoj koji u svojem portfelju koristi isključivo HD VoIP elemente!
Uštede

Uvođenjem Unified Communications VoIP sustava umjesto postojećih analogno-digitalnih telefonskih centrala ili modernizacijom VoIP sustava prve generacije možemo Vam ostvariti iznimno visoke uštede:
40 do 70% ušteda na mjesečnim fiksnim telekomunikacijskim troškovima (sve telekom usluge osim GSM-a)
5 do 25% ušteda na mjesečnim GSM troškovima
Navedeni postotak ušteda se postiže bez obzira koliki su Vam trenutni komunikacijski troškovi. Osim ovih direktnih ušteda, ostvaruju se i brojne posredne uštede.
Kako se postižu direktne uštede?
 • Zamjenom analognih i ISDN linija daleko ekonomičnijim i superiornijim SIP trunkovima
 • Povezivanjem različitih lokacija i poslovnica čime se ostvaruju besplatni razgovori između lokacija
 • Povezivanjem VoIP sustava i GSM VPN sustava u jedinstvenu VPN mrežu čime se ostvaruju besplatni pozivi sa VPN GSM mreže u fiksnu mrežu i obratno
 • Korištenjem međunarodnih operatera za međunarodne pozive (ušteda i do 90%)
 • Daleko nižim operativnim troškovima kao i troškovima proširenja sustava
 • itd.
Dodatne uštede i benefiti
 • Smanjite izgubljeno vrijeme brže kontaktirajući potrebne Vam osobe i efikasnije izmjenjujući informacije odabirom najboljeg tipa komunikacije.
 • Poboljšajte komunikaciju sa svojim klijentima uporabom najmodernijeg vlastitog pozivnog centra.
 • Pojačajte suradnju i produktivnost dislociranih timova osiguravajući im prirodnije i opsežnije oblike komunikacije.
 • Smanjite dio putnih troškova oslanjajući se na video konferencije za dio sastanaka.
Fleksibilna rješenja

Naši inženjeri su certificirani za implementaciju 4 ponajbolja Unified Communications rješenja današnjice:
 • 3CX Phone System
 • Skype for business


 • Svi sustavi su vrlo skalabilni i dolaze u brojnim verzijama, mogu se dizajnirati kao kompaktna povoljna rješenja za mini tvrtke od samo 5-10 korisnika, a s druge strane moguće su kompleksne instalacije koje opslužuju tisuće ili čak desetke tisuća korisnika istovremeno.

  Gradimo žilave i redundantne UC/VoIP sustave. Za veća poduzeća moguća je izgradnja geografski disperziranog sustava sa više jezgri gdje je sustav uvijek dostupan čak i ako bilo koja lokacija doživi krah izazvan prirodnom ili umjetnom katastrofom (požar, potres, poplava, udar groma, kvar opreme, slučajna ili namjerna ljudska greška, itd.)  Callidus GRUPA uživa partnerstvo vodećih nacionalnih i međunarodnih telekom operatera. Sva naša rješenja klijentima implementiramo uz punu suradnju i podršku telekom partnera čime se snaga i fleksibilnost sustava, kao i uštede, dižu na još viši nivo.