O nama      Kontakt

Udaljeni pristup i kontrola (SSL)
U današnje doba sve je više korisnika koji posao odrađuju na računalima ili prijenosnim uređajima (laptop, tablet, pametni telefoni…) koji nisu pod kontrolom administratora u tvrtki ili korporativnog vatrozida. Takvi korisnici imaju potrebu pristupiti IT resursima koji se nalaze unutar firme (interni CRM i ERP sustavi, dijeljeni dokumenti, printeri, interne web aplikacije itd).

Za veći broj korisnika koji se spajaju i za vrlo opširnu mogućnost kontrole spajanje koristimo Dell SonicWALL SSL VPN koncentratore. Omogućuju detaljnu analizu tko se spaja te korisnika nakon provjere spajaju na njemu odgovarajuće resurse.

Korištenjem sigurnog VPN pristupa omogućite kontinuitet poslovanja, svuda i uvijek.

Siguran udaljeni pristup


Dell s rješenjima iz ovog segmenta omogućuje upravljanje BYOD politikom (bring your own device) te osigurava zaštićenost povjerljivih podataka tvrtke u slučaju da je uređaj (pametni telefon, tablet, laptop..) ukraden ili izgubljen, moguće je sigurno brisanje svih podataka vezano uz poslovanje dok se podaci korisnika mogu ostaviti netaknutim.

Koristi se SSL VPN pristup kao nova generacija VPN pristupa uz niz prednosti nad starijim tehnologijama (radi od bilo gdje, iza raznih vatrozida u hotelima i na drugim lokacija, radi na svim operativnim sustavima (uključujući MacOS, Linux, Windows, iOS, Andorid) te je moguće koristiti ga i bez instalacije klijenta (iznimno korisno kad se koristi javno računalo).

Dell SonicWALL SMA uređaji provjeriti će tko je korisnik (moguće je osim korisničkom imena koristiti i tokene ili SMS ili email i sl. kao dodatni factor autentikacije) te mu sigurno omogućiti pristup resursima u tvrtki. Korisnik ovisno o autenitkaciji ima pristup samo resursima koji su njemu dodijeljeni. Primjerice, administrator servera ne bi dobio pristup bazi kupaca, a marketing osoba ne bi dobila pristup obraćunu plaća.

Moguća je vrlo detaljna provjera sustava koji se spaja. Tako možemo osigurati da se spajaju samo uređaji koje smo odobrili (ako se korisnik spoji s drugog uređaja možemo zabraniti pristup ili staviti limitiran pristup osnovnim servisima).

Provjera, zaštita, spajanje
Dell SonicWALL SMA rješenja omogućuju provjeru tko se spaja, višestrukom autentikacijom, te provjerom što se sve događa na samom uređaju koji se spaja. Može se provjeriti niz parametara, da li je to računalo koje smo odobrili, da li je antivirus ažuriran, da li je operativni sustav nadograđen, da li je mobitel jailbreakan ili rootan, da li je neki registry key ispravan, itd. Primjerice možemo zabraniti pristup isputu na webu u slučaju da su pokreni programi za slikanje sadržaja ekrana (screenshot).

Dodatni element sigurnosti je što će nakon završetka VPN sesije sav sadržaj biti izbrisan iz međumemorije na računalu koje se spajalo kako neovlaštena osoba ne bi mogla pristupiti niti tim kriptiranim podacima a moguć je i udaljeni pristup radnoj površini na udaljenom računalu.


Obje strane, tj. korisnik koji se spaja u VPN te sam IT sustav tvrtke su osigurani putem Dell SonicWALL vatrozida od svih prijetnji s Intereneta, poput virusa ili upada neovlaštenih osoba. Pomoću LDAPa ili Active Directory sustava možemo grupi korisnika ili pojedinačnim korisnicima dati pristup i pravo na resurse koji su im dozvoljeni. Pravila se mogu definirati na razne načine, primjerice na osnovu pripadnosti nekoj grupi u LDAP-u (studenti, prodaja, tehnika, marketing…) ili primjerice uređaju s kojeg se spajaju ili samoj geolokaciji.

Dell SonicWALL komplementarno rješenje


Dell SonicWALL prednost je u i tome što je moguće upravljanje dediciranim SSL VPN rješenjem kao i vatrozidom slijedeće generacije s jedne konzole, kao dio jedinstvene cjeline za zaštitu IT mreže tvrtke. Korištenje oba rješenja istovremeno omogućuje iznimno osiguran VPN jer je kompletan podatkovni promet s udaljenih lokacija kriptiran na Internetu a po autentikaciji korisnika sav se promet može sigurnosno analizirati te korisnika spojiti na odgovarajuće resurse unutar tvrtke ili mu osigurati pristup Internet servisima kroz osiguranu VPN vezu preko tvrtke.

Dell SonicWALL SPIKE licenca omogućuje spajanje većeg brojeg korisnika u iznimnim situacijama (primjerice prirodne nepogode) te se može aktivirati na određeni broj dana i po potrebi zaustaviti i nastaviti.