O nama      Kontakt

Profesionalni serveri kod kojih nije potrebno kupovati
opremu ni zaposliti profesionalce
Uobičajena struktura troškova uvođenja servera u tvrtku izgleda često ovako:
 1. Kupnja programa, odnosno licenci za serversku funkciju
 2. Kupnja servera, odnosno opreme
 3. Zapošljavanje ili ugovorni najam profesionalnog IT osoblja
Što bi odabrali kad bi dobili mogućnost da gotovo eliminirate DVA od ova TRI troška?
Upravo to je opcija koju Vam mi nudimo.
Nudimo Vam upravljane servere od strane naši stručnjaka, na našoj opremi u vrhunskom podatkovnom centru koji jamči daleko veću sigurnost i dostupnost servera, nego li je to moguće ostvariti u vlastitoj režiji.
Time ste potpuno uklonili trošak nabave serverske opreme koji predstavlja veliko financijsko opterećenje, pogotovo ako se uzme u obzir brzo zastarijevanje odnosno potrebu nabave nove opreme svakih nekoliko godina. Štedite i kod nabave programa jer ne morate kupovati dodatne potrebne alate kao što su firewall, zaštita, backup rješenja i slične alate koje standardno dobivate uz našu uslugu. Također umanjujete trošak osoblja jer naši stručnjaci su specijalizirani za navedene usluge te rješavaju probleme uz mnogo veću efikasnost i pouzdanost.
Usporedbe i ušteda

Postoje tri osnovna načina na koji možete realizirati Vašu buduću serversku funkciju.
 1. Kupnja svih licenci i opreme i realizacija u vlastitoj režiji.
 2. Iznajmljivanje gotove serverske usluge, nema nikakvih početnih ulaganja
 3. Upravljani server gdje ste Vi vlasnik softvera koji u biti čini srž servera, a rad i opremu iznajmljujete
Mnoge tvrtke nudi iznajmljivanje kompletne serverske usluge (hosting) i kao glavnu prednost navode velike uštede u odnosu na samostalnu realizaciju servera. To je isto jedna od alternativa, ali veoma je isplativa samo na kratki rok, na duži rok postaje daleko najskuplja varijanta.
Evo jednog konkretne usporedbe implementacije Exchange servera koji je jedan od najčešćih servera u poslovnim okruženjima te je dobar predložak za cijene implementacije širokog spektra serverskih proizvoda.
 1. Kupnja svih licenci i opreme i realizacija u vlastitoj režiji.
 2. Iznajmljivanje gotove serverske usluge, nema nikakvih početnih ulaganja
 3. Upravljani server gdje ste Vi vlasnik softvera (koji je u biti srž servera), a rad i opremu iznajmljujete

Pouzdanost i dostupnost

Naši serveri su smješteni u vrhunskim podatkovnim centrima koji jamče 99,6% dostupnosti. Posebno su konstruirani sa sljedećim pogodnostima:
 • 220V redundantni izvori napajanja sa prenaponskom zaštitom
 • UPS neprekidna napajanja na svoj opremi
 • autonomni generator za slučaj ispada javne naponske mreže
 • protupožarni sustav
 • antistatički pod
 • redundantna klimatizacija sa konstantnom temperaturom
 • 24h nadzor i dojava problema
 • izravni priključak na Internet backbone
Ti uvjeti jamče razinu pouzdanosti i dostupnosti kakvu je nemoguće ostvariti u prostorima prosječne tvrtke, a bez ogromnih ulaganja. Često je to glavni razlog zašto se tvrtke odlučuju za upravljane servere, odnosno ne mogu si priuštiti rizik da im poslovanje stane u kritičnom trenutku, dodatna novčana ušteda je samo bonus!
Današnje tvrtke su mobilnije nego ikad. Njezini zaposlenici i upravitelji ne mogu biti vezani uz jedno fizičko mjesto. Virtualni serveri idealno ispunjavaju te potrebe jer su dostupni uvijek i svugdje!
Mnogo potencijalnih ušteda i mogućnosti

Na navedeni način mogu funkcionirati mnoge vrste servera. Kroz ovu uslugu nudimo Vam:
 • Exchange server
 • Alternatvni email serveri za klijente kojima Exchange nadilazi potrebe
 • SQL serveri te ostale baze podataka
 • Share Point servisi
 • VoIP virtualne telefonske centrale
 • Online backup
 • ostali serverski servisi (Nazvati)
Praktično sve vrste servera odlično funkcioniraju u ovom režimu osim lokalnog poslužitelja datoteka. Ta funkcija također ima punu funkcionalnost, ali je ograničena brzinom Internet veze na strani klijenta, stoga ju nije preporučljivo koristiti na ovaj način. No, već jedan običan mrežni disk koji se postavi u prostorije klijenta odlično poboljšava tu funkciju i tako zaokružuje nenadmašan serverski sustav. S druge strane, poslovanje tvrtke je često ustrojeno kroz više fizičkih lokacija kad ovaj naizgled nedostatak postaje prednost jer zbog asimetričnosti ADSL veze nudi puno veću brzinu i manje opterećenje Internet veza.
Jednako isplativo za male i velike tvrtke

Ovaj režim korištenja servera je jednako isplativ kako za male tako i za velike tvrtke. Kod malih tvrtki, niži kapitalni troškovi te troškovi eksploatacije su naravno ogroman bonus u sklopu njihovih uvijek opterećenih budžeta. Kod većih tvrtki neki će pomisliti da će troškovi nakon neke razine početi opadati zbog opsega, konsolidacije i većeg korištenja vlastitih resursa odnosno znanja, ali to se ne događa u praksi! Naime poslovanja velikih tvrtki zahtijevaju sve sofisticiranije informacijske sustave i visoke tehnologije koji pak zahtijevaju iznimno skupu opremu i specijalne licence ogromnih cijena. Tu su i troškovi ljudstva koji moraju usput postati i IT profesionalci najvišeg ranga da bi održavali te visoke tehnologije što opet zahtijeva velika ulaganja i tjera ukupne IT troškove u nebo. Stoga do spomenute konvergencije rijetko dolazi, odnosno velikim tvrtkama možemo također omogućiti znatne uštede kroz ovaj režim uporabe servera.