O nama      Kontakt

IP sustav prijenosa faks poruka
Komunikacija putem faks uređaja je i dalje svakodnevna poslovna realnost usprkos proboju novih i učinkovitijih načina prijenosa dokumenata. Uvođenjem FoIP sustava (prijenos faks poruka putem IP mreže) tvrtke koje imaju potrebu za većim volumenom faksiranja mogu ostvariti znatne direktne financijske uštede uz istodobnu veliku redukciju utrošenog vremena na proces faksiranja.

Obje inačice su zasnovane na istoj jezgri koju odlikuje najmodernija Microsoft tehnologija i sposobnost za obradu velikog broja dokumenata. Jezgru odlikuje samo jednu točku unosa u sustav za bilo koji podatak, što je preduvjet za pravu integriranost i logičko povezivanje podataka. Isto tako na razini jezgre se bilježe sve promjene u sustavu te se na toj razini vrši zaštita sustava.

Odlika jezgre je i njezina klijentsko serverska arhitektura što omogućuje da imate brojne podružnice, poslovne jedinice, skladišta ili bilo kakve druge pomoćne jedinice koje su lokacijski razdvojene. Bitno je samo da imate jedinstvenu bazu podataka u koju se zapisuje poslovanje svih lokacija da bi mogli učinkovito upravljati svime sa jednog mjesta.
Uštede

U prvom redu tu su financijske uštede:
  1. smanjuju se telefonski troškovi tvrtke jer je potreban manji broj faks telefonskih linija, a faksiranje je besplatno unutar tvrtke (bez obzira na broj i udaljenost poslovnica)
  2. u potpunosti se režu troškovi nabave faks tonera i faks papira koji postaju suvišni.
  3. Smanjuju se troškovi održavanja faks uređaja jer se najčešće više uopće ne koriste
Zatim tu je znatna ušteda u vremenu jer nema više dežuranja kraj faks uređaja i čekanja na slobodnu liniju ili na završetak procesa i potvrde uspješnog prijenosa. Na cijeli proces faksiranja čak i za faks poruke preko stotinu stranica najčešće nije potrebno utrošiti više od dvije tri minute. Finalno, rasterećuju se ljudski resursi jer nestaje potreba za osobom koja raznosi faks poruke.
Ostale prednosti

Glavna prednost je praktičnost, slanje faks poruka postaje mnogo manje zamorna operacija i izjednačava se sa lakoćom slanja e-mail poruke, a ponekad je čak i jednostavnije jer je moguće faksirati izravno iz aplikacije bez obzira jeli to Word, Excel ili poslovno-informacijski sustav tvrtke.

Ne vanja zanemariti niti povećanje sigurnosti jer faks poruke stižu izravno u e-mail sandučić, a ne na neko udaljeno mjesto gdje postoji realna mogućnost da faks završi u krivim rukama. Faks server može ujedno poslužiti i kao automatski sustav za arhiviranje primljenih i poslanih faks poruka.
Rješenje

Callidus nudi FoIP rješenje proizvođača FaxBack koje je višestruko nagrađivano i namijenjeno jednako poduzećima i telekom operaterima.
Od sličnih etabliranih FoIP sustava, naše rješenje se jedino odlikuje revolucionarnom novom tehnologijom komunikacije između elemenata faks sustava koje u nekim slučajevima omogućuje potpuno zaobilaženje PSTN ili VoIP telefonskih linija na cijelom potezu između krajnjeg uređaja i telekom operatera čime prvi puta u povijesti IP faksiranje može postati osjetno pouzdanije i robusnije od klasičnog analognog faksiranja. Rješenje se ujedno u potpunosti može integrirati u sve UC sustave koje Callidus nudi.