O nama      Kontakt

Cloud vatrozid/e-mail sigurnost
U domeni računarstva u cloudu koristimo infrastrukturu na DATACROSS podatkovnim centrima.

Cloud e-mail sigurnost

Email kao tehnologija se preusmjerava kroz niz servera na Internetu na putu između pošiljatelja i primatelja. Kao predzadnja točka, prije samog email server primatelja, vrlo jednostavno se postavi da email prođe kroz email sigurnosni filter na našoj lokaciji te da se korisniku dostave samo “čisti” mailovi, bez spam poruka i virusa. Korisnicima usluge se može postaviti opcija da primaju izvještaj (dnevno npr.) koje poruke su blokirane i zašto.

Implementacija traje doslovno ispod 10 minuta a prednost je osim u čistom emailu bez zloćudnog softvera i to što je rasterećena samo infrastruktura i server na strani tvrtke.

Antispam je samo prvi korak u email sigurnosti. Dodatne stavke rješenja koja implementiramo su: email compliance, zaštita od odlaznog spama, provjera što smije biti poslano iz firme (povjerljivi dokumenti), zero-hour antivirus (za zaštitu od najnovijih nepoznatih prijetnji), email enkripcija (kako bi email bilo nemoguće presresti i pročitati).

Cloud Vatrozid

Osim email sigurnosti novi je pojam - Zaštita putem vatrozida u cloudu. Naši firewalli su od vendora Dell SonicWALL, vodećeg i jedinog proizvođača koji je 4 godine za redom označen kao preporučen od NSS Labsa kao next-generation firewall i next-generation IPS sustav. Smješteni su redundantno u podatkovnim centrima DATACROSS (Jastrebarsko i Križevci).

Sav podatkovni promet koji prolazi u tvrtku s Interneta i obrnuto se preusmjerava kroz Dell SonicWALL sustav u DATACROSS centru (s iznimno niskim latencijama blizu nula milisekundi) te se uklanjanju svi virusi i ostali zloćudni softver iz podatkovnog prometa, blokiraju nepoželjne web stranice, blokiraju hakerski upadi te prioritiziraju poslovne aplikacije.

Cloud email sigurnost i cloud vatrozid su rješenja gdje korisnik nema infrastrukturu na svojoj lokaciji za tu uslugu nego svu opremu održavaju stručnjaci Callidus grupe u dogovoru sa sigurnosnim politikama tvrtke. Uslugu je moguće koristiti ugovorom o najmu (OpEX).