O nama      Kontakt

3CX phone system
Današnja globalna ekonomija je davno prerasla mogućnosti mnogih komunikacijskih sustava. Pred malim i srednjim poduzećima stoji izazov radne snage koja je distribuirana i mobilna, ali pritom mora međusobno surađivati te odraditi zadatke brže i efikasnije nego ikad prije. Da bi tvrtka ostala konkurentna, djelatnici međusobno, a isto tako i sa klijentima moraju biti aktivno povezani i surađivati da osiguraju kretanje stvari u pravom smjeru - i to ne za sat vremena, ne sutra, nego sad!

3CX je rješenje za ujedinjenu komunikaciju (UC) koje u potpunosti rješava taj problem za male i srednje tvrtke.

3CX je otvoreni, potpuno softverski UC server baziran na SIP standardu koji je namjenski izgrađen da funkcionira isključivo na Microsoft platformi. Ta činjenica povezana sa veoma jednostavnim i intuitivnim sučeljem omogućava mnogim tvrtkama koje posjeduju vlastite Microsoft stručnjake da uz malu pomoć sami integriraju UC rješenje, što je presedan u UC svijetu.

3CX je i dobitnik brojnih nagrada za svoju pristupačnost i jednostavnost u kategoriji visoko sofisticiranih UC rješenja.
Kao i sva Callidus UC rješenja, 3CX je jedan od rijetkih primjera UC rješenja najnovije generacije koje se odlikuje čistom i potpunom otvorenom softverskom arhitekturom koja nosi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne hardverske i zatvorene propriarity UC sustave koji ubrzano gube poziciju na tržištu.
3CX ne zahtjeva nužno dedicirani server, već se može instalirati i dao dodatan servis na neki od postojećih Microsoft servera tvrtke čime se kapitalna ulaganja implementacije 3CX sustava mogu svesti na minimum. 3CX čak podržava instalaciju na Microsoft klijentski operativni sustav (Windows XP, Vista, 7) iako je za ozbiljnije instalacije preporučljiva instalacija na operativni sustav serverske klase (Server 2008R2, SBS 7, itd).

3CX ide i korak dalje kao prvi UC sustav koji je službeno certificiran za rad Microsoft Hyper-V R2 virtualiziranom okružju. Osim dobro poznatih prednosti virtualizacije kao što su konsolidacija i fleksibilnost, ova mogućnost daje 3CX sustavu veoma povoljnu opcije izgradnje HA (high availability) instalacije visoke dostupnosti koja je bitna za kritične poslovne sustave i koja omogućuje opsluživanje korisnika čak i u slučaju fatalnog kvara servera ili pada cijele lokacije (požar, potres, sabotaža, itd.). Za manje i srednje tvrtke koje već koriste virtualizaciju te posjeduju Microsoft Hyper-V R2 cluster, 3CX je prirodni odabir i optimalno rješenje koje uz velike UC mogućnosti, direktno, bez dodatnih davanja omogućuje i mission critical pouzdanost što kod svih ostalih UC rješenja iziskuje znatna dodatna ulaganja.
3CX je u svojoj jezgri VoIP telefonska centrala i ona u potpunosti zamjenjuje Vaš dosadašnji telefonski sustav. Kao i sva Callidus VoIP rješenja, 3CX u potpuno podržava HD VoIP što Vam omogućuje novu dimenziju u kvaliteti telefonskih razgovora.
Ulaznica u svijet ujedinjene komunikacije

3CX je istinsko UC rješenje (sustav za ujedinjenu komunikaciju). Već serijski ima integriran faks server, a potpuno se integrira sa vodećim e-mail rješenjima poput Exchange sustava. Sve bitne odlike UC rješenja kao video komunikacija, različiti tipovi konferencija, tekstualna komunikacija (IM), prisutnost (presence), kontaktni centar, integracija sa mobilnim uređajima i slično su standardni dijelovi 3CX sustava.
Ujedinjena komunikacija nije nikad bila dostupnija!
Podrška za hotelsko poslovanje

Hotelska komunikacija nameće pred klasične telefonske sustave dodatne zahtjeve za čije rješavanje treba izdvojiti značajna razvojna sredstva za postizanje potrebnih funkcija i integraciju u poslovni sustav. Ne i sa 3CX-om koji nudi opcionalni 3CX Hotel Modul koji proširuje standardni 3CX UC sustav sa svim potrebnim funkcijama koje se očekuju u hotelskim komunikacijskim sustavima uz neke potpuno nove kao automatsko određivanje statusa sobe ili mini-bara preko sobnog telefona.
Za koga je namijenjen?

3CX je dizajniran kao optimalno rješenje za većinu malih tvrtki (3-100 osoba) te dio srednjih tvrtki (100 do 500 osoba). Također je idealan za sve turističke objekte do nekih 1000 soba/telefona.
Prednost mu je odlično iskorištenje mogućnosti Microsoft platforme za koju je namijenjen. 3CX posjeduje velike mogućnosti integracije sa ostalim produktima na Microsoft platformi što krajnjim korisnicima koji najčešće koriste Windowse pruža moćnu, ali nenametljivu prisutnost, odnosno odlično se stapa s ostatkom sustava.
Jednostavnost i pristupačnost 3CX rješenja omogućuje većini poduzeća sa iskusnom Microsoft osobljem da sami administriraju sustav što smanjuje operativne troškove. Isto se može reći i za kapitalne troškove iz više razloga:
  1. Ako postojeće serversko okružje ima kapaciteta i potrebnu pouzdanosti, cijeli 3CX sustav se može implementirati kao dodatni servis na postojećoj instalaciji, nije potrebna nabava dedicirane infrastrukture
  2. 3CX serijski dolazi sa vrhunskim softverskim telefonom poslovne klase koji se mogu instalirati na dio računala te tako smanjiti izdatak za IP telefone.
  3. Dio nagrada 3CX je prisvojio i za svoju interoperabilnost i zaista veliku podršku za širok spektar hardvera različitih proizvođača. Za razliku od sličnih proizvoda gdje korisnik ima na izbor iznimno uski spektar certificiranih telefona najčešće istog proizvođača sa jako visokim cijenama sposobnijih modela, 3CX podrška za velik broj proizvođača daje korisnicima 3CX rješenja daleko veću vrijednost za novac kod nabave IP telefona i ostale prateće opreme.
  4. Faks server serijski integriran u 3CX daje korisnicima moćnu besplatnu opciju koja je kod drugih sustava redovito prepuštena trećim proizvođačima te je obično vezana uz znatne dodatne izdatke.
Za tvrtke koje pak posjeduju virtualizirano Microsoft okružje, 3CX daje još višu vrijednost kroz besplatnu realizaciju sustava visoke dostupnosti što je inače kod sličnih rješenja potpuno izvan dosega manjih tvrtki.
Zašto odabrati Callidus za integraciju Vašeg 3CX rješenja?

Callidus GRUPA je jedini 3CX partner u Hrvatskoj koji posjeduje certificirane stručnjake za implementaciju 3CX rješenja na profesionalnoj razini.


Kod nas možete puno više nego samo kupiti 3CX rješenje. Posjedujemo iskustvo i ekspertizu na više različitih VoIP/UC platformi, a naši inženjeri imaju dubinsko poznavanje SIP komunikacije i naprednih mrežnih protokola. To nam omogućuje da 3CX integriramo u stvarnom svijetu gdje se često javljaju problematični uređaji, nepodržani pružatelji usluga i drugi nekompatibilni sustavi za koje je iz bilo kojeg razloga bitno da se postanu dio sustava.

Dubinsko poznavanje problematike i uska suradnja sa proizvođačem 3CX rješenja omogućujenam rješavanje i najtežih slučajeva ili pak integraciju u već postojeće VoIP/UC sustave bez obzira na kompleksnost. Callidus Vam omogućuje uspostavu 100% funkcionalnog 3CX sustava koji će u potpunosti iskoristit Vaše postojeće resurse.

Callidus je samostalno izvršio proces certifikacije 3CX rješenja sa vodećim domaćim i međunarodnim telekom operaterima, što nam daje mogućnost da Vaš 3CX sustav spojimo sa svijetom u kratkom roku i bez nepredvidivih nepoželjnih rezultata.
Trajna podrška koju Callidus pruža omogućuje Vam da se na 3CX oslonite i u kritičnim sustavima gdje je komunikacija temelj poslovanja te se od nje zahtijeva da funkcionira na u punom kapacitetu, na svakoj lokaciji i u svako doba.
Više detalja o 3CX sustavu možete saznati ovdje
Novosti i korisne savjete o 3CX sustavu pratite na 3CX blogu, a za više tehničkih informacija informirajte se na 3CX WIKI stranicama.